header photo

STALL RAGGALITA

I balanse og bevegelse

Medisin på fire bein

MEDISIN PÅ FIRE BEIN


Hesten, den bruksområder og egenskaper virker stimulerende for både kropp og sinn. Ved å se dette helhetlig favner hesten fysisk, psykisk og sosial helse på en naturlig måte. 

På Stall Raggalita er vår visjon at vi skal se enkeltmennesket og vi ønsker å tilby gode opplevelser både fra hesteryggen og i stallen. Dette fungerer ved at Ragnhilds oppgave er å være medmenneske, hestens oppgave er å være helsearbeider og naturen gir oss inspirasjon og motivasjon. Vi ønsker å være best på hest ved at vi kan tilby hester som er oppdragne, harmoniske og gir en trygghetsfølelse til den besøkende. I alle år har vi anerkjent dyr, og hest, som en ressur til mye glede, og også som et helsemessig virkemiddel for mange typer behov.


Å bruke hesten til å bedre menneskers helse er brukt, og kjent verden over. I Norge hvor vi stadig n
ærmer oss mer og mer et høyteknologisk samfunn og det tradisjonelle gårdsbruket er i mindretall, har vi også mistet mange gode verdier som landbruket gir. Å være ute, holde på med dyr, stall og stell, har stor virkning på vår fysiske og psykiske helse

Stall Raggalita ønsker å være en forebyggende aktivitet for barn og ungdom, og bruke hesten som en behandlende aktivitet for mennesker med utfordringer i hverdagen. Hesten kan være aktivitetsskaper til mennesker i alle aldre, den gir godt samvær og bedrer samarbeidsevnen. Hesten tar deg som du er og bryr seg ikke om hvordan du ser ut, om du er fattig eller rik, om du har et handikap eller om du er frisk. En hest vil alltid prøve å komme overens med andre. Den er ikke avhengig av flotte ord, med vi kommuniserer med handlinger og kroppsspråk.