header photo

STALL RAGGALITA

I balanse og bevegelse

Hestene våre

Vi har en liten gjeng med fantastiske hester

Vi er en gjeng med eiere, oppstallører, forverter og stellere. Vi har et kjempegodt og modent miljø og trives sammen både firbeinte og tobeinte!

 

PO - Hjertehesten vår!

Po er stor som en elg, men snill som et lam! Po har vært Ragnhilds trofaste og gode hjelper og venn på Stall Raggalita enten det har vært i forhold til andre hester, eller til folk

Po er en hollandsk varmblods ridehest. Han er født i 26. 01. 1997 og vi hentet han til Stall Raggalita i august 2008. Po (Poortvliet) er en usedvanlig vakker hest, med spesielle avtegn og derfor et ynda fotomotiv. Han er svært kraftig og noen kan mistenke han for å være en slags blanding mellom pinto eller tinker eller en slags arbeidshest. Han er omkring 1.70 høy og er skikkelig macho. Høy på rang, men en rettferdig leder som sørger for at ting går greit for seg i gjerdet. Han er den som sørger for at alle kan gå i flokk, og ordner opp i det meste. Stabil hest som er lett å forstå seg på, og ikke minst snill. Fantastisk å bruke i fjellet og tar seg utrolig godt fram, kan bære noe tyngre ryttere og gjør det på elegant vis. Store som små kan ri han. Han syns det er litt slitsomt, men veldig gøy med dressur, hopper litt for moro-skyld, og er med på det meste som bakketrening, lange-tøyler og hva enn Ragnhild drasser han med på. Po var lenge vært et kjent syn tuslende på trilletur med Ragnhild og barnevogn med en, to eller tre unger i :-) Ragnhild skal helst ha med seg hestene på mest mulig, uansett størrelse! Så fikk Ragnhild ikke bare flere barn, men også flere hester, og Po ble litt tilsidesatt. Han fortjener å bli sett, og han trenger å bli håndtert som en rang-høy hest han er, og etter 4 år i Ragnhild sitt eie fikk han bli Gunnhilds første hest. I en alder av nesten 40 år gikk hestedrømmen i oppfyllelse. Nå har Po "sitt eget menneske", mens Ragnhild kan få være del av hans liv videre, både fra sidelinjen, og ved at han kan gjøre noen oppdrag i Stall Raggalita-regi. Gunnhild er en fantastisk oppstallør og eier for Po, og holder også på å lære seg alt som hører med, blant anna å trimme høver!

Han er blitt brukt litt til ridetimer, rideleir, ridekurs og tur-ridning om sommeren. Han er en stor og tydelig kar som trenger tydelige beskjeder. Får han riktige og tydelige beskjeder så gjør han hva som helst for deg enten du rir eller fra bakken. 

 


ZAJCHA

Zajcha er vår spansk-engelske drøm ;-) Vi kjøpte henne i juni 2010, hun kom til verden i Sverige i 2004, og er vår lille store Diva, og som P.R.E´en er kjent for, er hun vakker, modig, følsom, mild i munnen og type "arrogant". Ragnhild tror ikke det finnes en coolere skapning enn henne. Hennes lynne har hun visstnok etter hennes mor som er welsh cob og som er en ranghøy hoppe med en skikkelig attitude. Hennes mor kunne mange spennende kunster, gjorde avansert dressur, og Zajchas far var Sveriges mest merittede PRE hingst, så Zajcha har mye godt å slektes på. Zajcha har allerede rukket å få 2 føll på hennes unge dager, og siden kjøpet var i "emning" før Nobel ble født, så fikk vi en nydelig hingst med på kjøpet av henne, etter P.R.E-hingsten Romero XXIX. Ragnhild tok henne under seg som en "unghest" fordi hun var så yr og fersk og ivrig og ikke helt visste hvordan fot hun skulle stå på, men fikk litt problemer med den betegnelsen når hun skulle fortelle at hun faktisk var 6 år, og etterhvert 7 og 8... Nå er hun 9 år og voksen/moden ;-)

"ARCTICA":

Fineste Arctica vår kom til oss sommeren 2011 og skal hovedsakelig være ungenes framtidige barneponni, men mammaen låner så gjerne den lille frøkna når hun kan! Arctica er født 2008, og kom med blanke ark og mange bilringer, til oss på Stall Raggalita og familien Nestun. Hun er på slankern, og til trening for å bli en fin ridehest i både sprang og dressur, kjørehest, og et kjært familiemedlem som kan gi både våre og andre barn og ungdommer mange gode opplevelser med ponni! Veldig vakker hoppe som er etter premierte foreldre, Welsh B hoppa Mykleby Michelle, og Welsh B hingsten Brierdene Nutcracker. Det ligger visst i genene at hun blir sprangponni, og såfremst hun gjør det bra i dressuren først så skal hun nok få hoppe litt også :-)


Tilvenning til bitt. Første gang med bitt i munnen, det tok hun på strak arm :)


Prinsesseponnien. Arctica er halvsøster til fine Sorento II som vi fikk glede av i halvannet år med innkjøring og innridning :)

Fákur fra Stóra-Klofa

Fákur er 8 år og har et godt lynne. Han er særegen. Virkelig helt spesiell, en hest med sjel! Han ble kjøpt som "Katta i sekken", men heldigvis var han ikke så verst, så etter utallige "reparasjoner" i kropp og sinn, så er han nå en veldig fintfungerende hest :) Han er en hest som har vært igjennom mye, og har fått fjernet en testikkel, mens han måtte bli 7 år før han fikk fjernet en testikkel i buken - hvilket gjorde han til klapphingst uten at vi visste at han var det. Etterhvert var det forklaringen på mange rare hendelser. Han er en utrolig god og stabil barneponni, skarp som få - og derfor kan han utfordre ungdommer/voksne så man har noe å bryne seg på ;-) Utrolig pen å se på, men verdens vakreste øyne! 

Vi har hatt fantastiske hester på stallen. Selvom vi ikke presenterer dem alle her, ligger det noe info om noen :)

Shetlandsponnien Fia med en ung og stolt rytter på 2 år:

Takk til fineste lille Fia som gav oss fine minner og morsomme historier! Shetlandsponnien som er den snilleste du kan finne, Leonard var spesielt glad i henne. Vi fikk desverre ikke til å bruke henne så aktivt som hun i sin unge alder burde bli, hun ble litt for liten, så hun ble solgt til stor sorg, og står nå noen timer unna. Leonards lille "shettdalspånni" som han så stolt fortalte om! Det ble welsh isteden, og Arctica ble vårt nye, litt større, men fortsatt lille, familiemedlem.


Banjo Bancho - avlivet juni 2010 pga. blindhet.

Denne flotte vallaken overtok vi i januar 2010.
Han er av rasen svensk halvblods og måler omkring 1.60 m. på manken.

En eldre årgang, født i 1991, men sprek som en ungfole. Banjo er en snill og sosial hest. Han liker å bli klødd og kosa med. Han er godt kjent her i Nord, da han stod som rideskolehest på Tromsø Rideskole fra han var 4 år til han var 9. Da vi overtok han var vi veldig spente for hvordan han kom til å fungere, men har virkelig visst at alder har ingen betydning og er virkelig et gullfunn for oss.

Det virvler mange historier om denne karen. Et besøk av hestemassør avslørte at Banjo var den som hadde gitt henne sitt første fall av hest. Han har etter sigende også alltid vært en sprek hest som har likt å bli brukt. Banjo er en flink og arbeidsom hest som liker å bli trent i dressur, han har også vært en ivrig spranghest som har blitt brukt i konkurranser. Han har noen ganger trodd han var sweet sixteen og prøvd seg på kaninhopping over gjerder på 1.15 meter. Uten hell vel å merke.

10. juni 2010 : Banjo endte sine dager i Kaldfjorden, han hadde fått dårlig syn på det andre øyet også, og av sikkerhetsmessige hensyn så lot vi Banjo takke for seg, og vi er takknemlige for det han bidro med til oss!