header photo

STALL RAGGALITA

I balanse og bevegelse

Hesteholdskurs

Stall Raggalita arrangerer hesteholdskurs:

HVA INNEBÆRER ET "HESTEHOLD"?


Hva er vel mer naturlig enn å først bli trygg på hestene og stallen før en lærer seg å ri?

Vi arrangerer Stall- og stellekurs annenhver måned dersom nok påmeldte. Det blir et 4 timers kurs med fokus på daglig stell og rutiner i omgang med hesten. Vi serverer kakao og boller i stallen og koser oss med hestene rundt oss. Prisen for kurset er 450 kr.


Et stall og stellekurs kan være inngangsport til å begynne på ridekurs, bli fôrrytter, skaffe seg egen hest eller bare det å være på stall og i omgang med hester. Vi mener det mest naturlige når en vil holde på med hest er å bli kjent med hesten fra bakken, før vi rir. Slik er det også med hesten at den i første rekke krever omsorg og stell, dernest mosjon. Dette er et kurs som passer både for deg som er ny med hest, men også for deg som kan litt, eller en del fra før av, så er det bra med repetisjon! Eller kanskje du har ridd på ridetimer, men aldri holdt på med "frittgående hester" og stell av dem? Har du behov for å lære mer om hestehold, eller kjenner du noen som har det? Vi gir en kortfattet innføring i viktige temaer å kunne når en skal drive med hest.

Kurset er tilpasset ungdom/voksne.

Kurset vil dreie seg om alt fra 

* Korrekt stell av hest

* Visitering av hest 

* Måking

* Forefallende arbeid som kreves ved å ha hest. 

* Generelt om fóring av hest

* Informasjon om hovpleie (baserer seg hovedsakelig om hester som går uten sko, dog Ragnhild har også hovslagerkurs i bakhånd).

* Vanlige sykdommer og enkelt stell av f.eks. sår/betennelser.


Både for den som har holdt på med hest en god stund, og de som ikke har det, vil det være noe å lære. Vi diskuterer litt omkring aktuelle temaer knyttet til hestehold, da et hestehold kan arrangeres ganske så forskjellig fra plass til plass, stall til stall eller person til person. Et nyttig kurs for dem som interesserer seg for hest, og trenger litt mer "kjøtt på beina" hva angår generelt hestehold.
Ragnhild holder kurset og har Hestekunnskapseksamen fra Norsk hestefagskole og vil bruke en del av samme "pensum" derfra. I tillegg starter Ragnhild sin utdanning hos Norsk Hovtrimmerskole som ledes av veterinær og hestetrener, som fokuserer på et helhetlig hestehold.

Hestens fordøyelsessystem er ømfintlig, og vi må være nøye med hva vi fôrer dem med! Gress/høy skal alltid være størstedelen av hestens næringskilde. ...og akkurat som hos oss mennesker så har de ikke godt av for mye karbohydrater...


Når vi holder på med hest bruker vi mye tid på å stelle den!